martes, 29 de enero de 2013

Recorregut Patrimoni Valencià


A  classe estem treballant en dos grups, fent un recorregut per diferents llocs de València, per a mostrar els diferents monuments que estan catalogats com a patrimoni Valencià, a alumnes de E.S.O.

 El Cabanyal i el Barroc,  és l`elecció dels  recorreguts.

Jo estic en el Barroc i vaig a fer una breu introducció del Barroc:

El Barroc, a més d'un període de la història de l'art, fou un moviment cultural que es va estendre a la literatura, la pintura, l'arquitectura, la dansa i la música des del 1600 fins 1750 aproximadament, va sorgir a principis del segle XVII.

 El Barroc espanyol es una poderosa mescla de ornamentació i  sobrietat..La ornamentació es abundant i complicada, però a diferencia del barroc europeu es emotiu i  al·lucinador.

La rica policromia de l escultura o el turmentador moviment de las figures estan sustentades per una imatge patètica o d’esgarriadament dramàtica.

La pobresa de materials, pesi a que se alçaven unes magnifiques  edificacions, la rajola es molt mes freqüent que la pedra i  el mormolí.

En quant a l`escultura, la madera, d` onda tradició castellana, s` utilitzarà casi en exclusiva. Inclús per a les grans màquines de les arquitectures-escultures dels retables que inundaran totes les esglésies coetànies o anteriors.

El Barroc realment va expressar nous valors; a la literatura es molt abundant l'ús de la metàfora i l' al·legoria. Representa un estat d'ànim diferent, més proper del Romanticisme que del Renaixement, malgrat ser un moviment que neix al mateix temps que aquest a alguns països.

El dolor psicològic de l'home, que busca ancoratges sòlids, es pot trobar a l'art barroc en general. La virtuositat fou investigada pels artistes d'aquesta època juntament amb el realisme. La fantasia i la imaginació foren evocades entorn de l'Home individual, com una relació directa entre l'artista i el seu client. Llavors, l'art es feia menys distant de les persones perquè solucionà el buit cultural que abans guardava.

 

Per a poder fer l`activitat, hem elegit quatre monuments Barrocs, de València, on realitzaran diferents activitats.

                               

                              

-El Marqués de Dos Aigües                        

                                                                                     Església Sant Joan del Mercat
 
 
 
 
 

 

 

                            







L`Esglèsia de Sant Esteban




 






 Les Roques


No hay comentarios:

Publicar un comentario