lunes, 29 de octubre de 2012


La setmana pasada, en clase vam veure un breu NO-DO, de la Colonització d `Espanya en Guinea Equatorial.

El NO-DO forma part de la dictadura franquista,en ell es pretenía, mantindre, un impuls propi i directiu adequat, a l`informació nacional.

En aquest documental es veu clarament,la manipulació de la dictadura, aon cara la societat, feien veure que estaven fent un acte benéfic, amable, i d `ajuda, a una població.
I en  realitat, lo que estaven fent és una política cultural, aon canviaven la cultura dels Guineans, per no conciderarla important.
Els varen imposar la nostra cultura, fent-los creure que la cultura Europea, en este cas la Espanyola era millor que la d`ells, tot per  interés.
Aquesta població va anar creixquent amb el concepte de desigualtat per no respetar, la cultura d`ells.


En quant al segon vídeo que vegerem, tractava de les llengües, en este cas era Méxic, aon es parlen moltes varietats de la llengua, i moltes d `aquestes estan perdent-se.
Bé, sense entrar en ningún debat polític, ja que cada ú tindrá la seua opinió, per a mi la llengua heu és tot, és la meua identitat i no consevisc la meua forma de vida, sense el Valencià, per a mí té gran importancia, en  que ,no es perga, i m´agradaria, i lluïte per a que això, no passe.
Tots els videos que encontrat al youtube, són critiques als catalans, però en cap, he encontrat algú que lluite per a que no és disolga aquesta llengua, per a qué en València capital, es parle el Valencià!!!
I ací vos deixe un video, que mitjanament m`ha paregut acceptable i que me pregunte jo, tots els dies, quant escolte als polítics, representants de la nostra comunitat!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario