martes, 23 de octubre de 2012

Aquestes dos últimes setmanes, a clase em estat treballant, qué és la política cultural,  d´aon prové i com comença  la democratització i la demócracia cultural.

 Doncs per a situar-nos, vaig a desciure lo que és la política cultural:

És el conjunt estructural d `accions i pràctiques socials consients i deliberades, dels organismes públics (però també d`agents socials i culturals) en la cultura, entensa bàsicament i de manera restringida com a sector d`activitats culturals i artístiques, però també de manera indirecta i extensa com a univers simbòlic compartit per la comunitat.
Com a exemple puc posar, la creació d`ateneus obrers, associacions i moviments culturals.

En clase, ens va plantejar la seguent pregunta: és necessaria una política cultural de les institucions públiques?

Desde el meu punt de vista, pense que sí, que és necessaria una política cultural de les intitucions públiques, per a crear un equilibri, on  tots els ciutadans pogam participar,  disfrutar i crear.

Dins d`aquesta política cultural i sobretot després de la segona guerra Mundial, apareix la democratització cultural, que preten facilitar a tots els ciutadans en la mateixa igualtat, l`accés a una cultura, contant amb l`ajuda d`unes subencions públiques.
Un dels moviments va ser el de maig del 68, a França, aon es crearen idees noves, amb un moviment estudiantil internacional i artístic , però que també va influir al moviment polític.
En aquest moviment intentaven reivindicar una nova cultura, aon tots els ciutadans pogueren participar i no simplement consumir, i és quant es crea la democrácia cultural, aon pretenen facilitar la participació dels ciutadans.
 He encontrat aquesta cançó, que parla de la lluita i de com arrivaren a conseguir, aquell moviment del 68 , i com continuem a l`actualitat....

No hay comentarios:

Publicar un comentario