lunes, 29 de octubre de 2012


La setmana pasada, en clase vam veure un breu NO-DO, de la Colonització d `Espanya en Guinea Equatorial.

El NO-DO forma part de la dictadura franquista,en ell es pretenía, mantindre, un impuls propi i directiu adequat, a l`informació nacional.

En aquest documental es veu clarament,la manipulació de la dictadura, aon cara la societat, feien veure que estaven fent un acte benéfic, amable, i d `ajuda, a una població.
I en  realitat, lo que estaven fent és una política cultural, aon canviaven la cultura dels Guineans, per no conciderarla important.
Els varen imposar la nostra cultura, fent-los creure que la cultura Europea, en este cas la Espanyola era millor que la d`ells, tot per  interés.
Aquesta població va anar creixquent amb el concepte de desigualtat per no respetar, la cultura d`ells.


En quant al segon vídeo que vegerem, tractava de les llengües, en este cas era Méxic, aon es parlen moltes varietats de la llengua, i moltes d `aquestes estan perdent-se.
Bé, sense entrar en ningún debat polític, ja que cada ú tindrá la seua opinió, per a mi la llengua heu és tot, és la meua identitat i no consevisc la meua forma de vida, sense el Valencià, per a mí té gran importancia, en  que ,no es perga, i m´agradaria, i lluïte per a que això, no passe.
Tots els videos que encontrat al youtube, són critiques als catalans, però en cap, he encontrat algú que lluite per a que no és disolga aquesta llengua, per a qué en València capital, es parle el Valencià!!!
I ací vos deixe un video, que mitjanament m`ha paregut acceptable i que me pregunte jo, tots els dies, quant escolte als polítics, representants de la nostra comunitat!!!

martes, 23 de octubre de 2012

Aquestes dos últimes setmanes, a clase em estat treballant, qué és la política cultural,  d´aon prové i com comença  la democratització i la demócracia cultural.

 Doncs per a situar-nos, vaig a desciure lo que és la política cultural:

És el conjunt estructural d `accions i pràctiques socials consients i deliberades, dels organismes públics (però també d`agents socials i culturals) en la cultura, entensa bàsicament i de manera restringida com a sector d`activitats culturals i artístiques, però també de manera indirecta i extensa com a univers simbòlic compartit per la comunitat.
Com a exemple puc posar, la creació d`ateneus obrers, associacions i moviments culturals.

En clase, ens va plantejar la seguent pregunta: és necessaria una política cultural de les institucions públiques?

Desde el meu punt de vista, pense que sí, que és necessaria una política cultural de les intitucions públiques, per a crear un equilibri, on  tots els ciutadans pogam participar,  disfrutar i crear.

Dins d`aquesta política cultural i sobretot després de la segona guerra Mundial, apareix la democratització cultural, que preten facilitar a tots els ciutadans en la mateixa igualtat, l`accés a una cultura, contant amb l`ajuda d`unes subencions públiques.
Un dels moviments va ser el de maig del 68, a França, aon es crearen idees noves, amb un moviment estudiantil internacional i artístic , però que també va influir al moviment polític.
En aquest moviment intentaven reivindicar una nova cultura, aon tots els ciutadans pogueren participar i no simplement consumir, i és quant es crea la democrácia cultural, aon pretenen facilitar la participació dels ciutadans.
 He encontrat aquesta cançó, que parla de la lluita i de com arrivaren a conseguir, aquell moviment del 68 , i com continuem a l`actualitat....

martes, 16 de octubre de 2012

El pasat, 10 d`ocubre es públicava aquesta notícia, al País.
 Aquesta notícia, va realcionada en el tema que hem treballat, avuí a classe. La política cultura, i en la nostra ciutat!

El Talía se convierte en símbolo del rechazo a la política cultural del PP

Teatres anuncia un millón en ayudas el día que la Plataforma protesta en la calle



Un momento de la concentración, este miércoles, ente el Teatro Talía de Valencia. / JOSÉ JORDÁN
“No a la mort de la cultura. No al tancament del Talía” fue el lema de la concentración y protesta convocada para la tarde de este miércoles en Valencia por la Plataforma Valenciana X la Cultura y el Observatori Valencià de les Arts Escèniques. El cierre del Teatro Talia, previsto para finales de año, el desmantelamiento de la instalaciones del Centro Coreográfico y el traslado de su personal, unido al “retraso injustificado en la convocatoria de las ayudas a salas y compañías de teatro, danza y circo”, son consideradas por el Observatori “como un atentado directo a la supervivencia de las empresas valencianas” que no hace más que “profundizar en la degradación y exterminio del sector escénico valenciano”.
Pocas horas antes de la concentración celebrada frente al Talía, la Consejería de Cultura anunció una orden de ayudas públicas al sector teatral por un montante global de 1.625.000 euros. En dicha orden ha reunido las ayudas destinadas directamente al sector (1.107.010 euros) y las destinadas a municipios para el fomento de la programación (517.990 euros).

No a las “medidas desproporcionadas”

La Plataforma Valenciana por la Cultura, de la que forman parte de la que forman parte asociaciones, colectivos y personas vinculadas a las artes escénicas y plásticas, la música, el audiovisual, el libro y la industria cultural en general, nació informalmente en otra concentración celebrada en el mes de junio ante la Delegación del Gobierno y contra la subida del IVA. Se presentó formalmente el mes pasado en el Teatro Olympia y ayer enseñó músculo frente al Talía, que si nada lo remedia, será dentro de unos meses un contenedor sin contenido teatral.
En la concentración de este miércoles, a la que asistieron representantes del PSPV, Esquerra Unida, Compromís y sindicatos, no solo se exigía la revocación del cierre del Teatro Talia, sino “la reversión inmediata de las medidas tomadas en los últimos meses”, como se recogía en el manifiesto leído por Nel·lo Gómez, miembro de la asociación de actores AAPV en representación de la Plataforma. Calificaban de agresiones a la cultura “medidas desproporcionadas” adoptadas por los Gobiernos autonómico y central, que “van más allá de los recortes y ajustes necesarios en tiempos de crisis”. De no producirse un cambio de rumbo, continuarán “con movilizaciones, acciones y reivindicaciones” para la “restauración de una política cultural democrática y de calidad”.
Entre las medidas enumeradas en el manifiesto destacaba el rechazo al holding Culturarts, que aglutinará distintos organismos y fundaciones culturales de la Generalitat y a la mayoría de las medidas que lleva aparejadas, como el desmantelamiento de la Filmoteca o “los eres políticos en instituciones culturales”. Se rechazaba el “secuestro de RTVV” y también la anunciada “supresión del Bachillerato Artístico”.
Tras meses de reclamar esas ayudas, María Ángeles Fayos, presidenta de la Associació Valenciana d'Empreses de Teatre i Circ, consideraba que “después de tanta demora, anunciarlas hoy parece un intento de quebrar la unidad mostrada por los distintos sectores culturales en una plataforma única”. Pero recordó que las reivindicaciones van más allá: “Lo que nos gustaría es nos llamaran a todos para trabajar consensuadamente por la cultura”.
Aparte de que estos incentivos han sufrido ya un recorte del 50% en los últimos años, la Plataforma, esgrime argumentos que afectan a todos. La subida del IVA cultural del 4 al 21% fue “el motivo inicial que nos aglutinó a todos”, en palabras de Manel Romero, secretario de la Associació d’Editors del País Valencià, miembro de la Plataforma.
Pero es que, sin salir del sector bibliófilo, hay muchas razones para el malestar cultural. Está la deuda del bonolibro, “que la Administración debía pagar en octubre de 2011 y que ha detraído 11 millones del circuito valenciano del libro” . En cuanto a las ayudas para libros de texto en Secundaria, “si la Consejería no ha pagado a las familias las ayudas de 2011”, se pregunta Romero, “¿cómo van a comprar ahora libros nuevos?”. Y son más de 20 millones de euros. Para remate, las ayudas a actividades de fomento de la lectura, bibliotecas públicas y el sector del libro, “se han suspendido este año”. Las ayudas directas a la edición de 2010 y 2011 están sin cobrar. Cifradas en 120.000 euros, están por debajo de la primera convocatoria, en 1985, dotada con 25 millones de pesetas, mientras en todos estos años, el número de editoriales se ha triplicado.
Cada sector podría argumentar quejas parecidas. Y todas confluyeron en la concentración ante el Talía, a la que asistieron un millar de personas, la mayoría de negro y muchas con velitas. Se convertía así en símbolo de las víctimas de la política cultural del PP, al que los asistentes dedicaron casi 10 minutos de aplausos.


martes, 9 de octubre de 2012

La Globalització


Per al meu pareixer, i desde el meu punt de vista anterior, a l`informació que he rebut, la globalització per a mi era una serie de normes a tots de manera general, sense tindre en compte la individualitat i les carácteristiques de cada lloc.

Després de llegir els apunts i informarme buscant en internet, videos, imátges, notícies, etc.... he pogut entrendre que la globalització és un procés cultural, économic, i social a gran escala, que consisteix en la comunicació i interpendencia de tots els països del món, es a dir una igualtat de condicions per a tots.

Encara que els països denominats com a les potencies mundial, sempre busquen, el seu enriquiment, a costa dels més pobres. Per lo tant sempre es podrá observar, dos grups aquells que perciveixen com a única manera de creiximent i desenvolupant, inclosos el països tercermundistes i com l `arma perfecta, per a  que els països rics, puguen esclavitzar  neutralitzar, la resta dels païss amb més desaventatja.

Ací vos adjunte dos videos, que encontrat interesants: